• Facebook - Black Circle
  • Black Instagram Icon
  • barcouncil

© 2019 HaemeHashim & Co.

PRIVACY NOTICE

This privacy notice for personal data (“Privacy Notice”) is issued to all clients, job applicants, and vendors/suppliers/service providers of HAEMEHASHIM & CO. (“HHC”, “us”, “our” and “we”), pursuant to the statutory requirements of the Personal Data Protection Act 2010.


During your course of dealings with us, we will collect and process your personal data and/or personal data held by you for various purposes, including for internal administrative purposes, to provide legal and/or corporate secretarial services (“Services”) to you, communicate with you, respond to enquiries and comments from you, carry out customer due diligence checks, provide information to regulatory and governmental authorities in order to comply with statutory and regulatory requirements, and as necessary to comply with HHC's obligations as prescribed by applicable laws.


We may also collect and process such personal data for other purposes including to provide you with information and/or updates on the law and Services offered by us and/or our associate and affiliate offices, send you materials such as season greeting cards, newsletters, articles, write-ups and other updates, distribute information of events, conferences, talks and seminars which may be of interest to you, send your personal data as potential referees to editors/researchers in legal ranking publications and journals and to potential clients who request for referees of past work in our credential statements, tenders, submissions as well as other purposes required to operate and maintain our legal practice as set out in our Privacy Policy (collectively referred to as “Purposes”).


We will not disclose personal data provided by you to any third party without your consent except to: (a) our associate and affiliate offices, our service providers and agents, any professional advisors and auditors, statutory, regulatory and governmental authorities, within or outside Malaysia, where necessary, that provide related services in connection with the performance of our Services to you or as instructed by you; (b) any party who undertakes to keep such personal data confidential; or (c) any person as set out in our Privacy Policy or to whom we are compelled or required under the law to disclose to.

 

A copy of our Privacy Policy is available here.

It is necessary for us to collect and process personal data provided by you. If you do not provide us with such personal data, or do not consent to this Privacy Notice, we will not be able to effectively render our Services to you, if at all.


By engaging us as your lawyers, or by providing personal data to us, you consent to us processing such personal data in accordance with this Privacy Notice. We will also take it that all personal data provided by you is accurate and complete, and that you will promptly update us in the event of any change to such personal data.


We are committed to ensuring that personal data provided by you is stored securely. You have the right to request for access to, request for a copy of, and request to update or correct, your personal data held by us. You also have the right to request us to limit the processing and use of such personal data subject to our rights to rely on any statutory exemptions and/or exceptions to collect, use and disclose personal data provided by you.


Your written request should be addressed to:


Partner, Personal Data Protection Divison
Address: No. 89, Jalan Sarjana, Taman Connaught, 56000 Cheras, Kuala Lumpur, Malaysia.
Contact No. : (+60)3­ 8408 1989 
Email : general@haemelaw.com


To the extent that you have provided (or will provide) personal data about your family members, spouse and/or other dependents/individuals, you confirm that you have explained to them that their personal data will be provided to, and processed by, us and you represent and warrant that you have obtained their consent to the processing (including disclosure and transfer) of their personal data in accordance with this Privacy Notice.


We reserve the right to update and amend this Privacy Notice and our Privacy Policy from time to time. We will notify you of any amendments to this Privacy Notice or our Privacy Policy via announcements on our website or other appropriate means.


In accordance to Section 7(3) of the PDPA, this Privacy Notice is issued in both English and Bahasa Malaysia. In the event of any inconsistencies or discrepancies between this English version and the Bahasa Malaysia version, this English version shall prevail.


As at May 2019

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

NOTIS PRIVASI

Notis privasi untuk data peribadi ini (“Notis Privasi”) diberi kepada semua klien, pemohon kerja, vendor/pembekal/penyedia perkhidmatan HAEMEHASHIM & CO. (“HHC”, “kami” dan “kita”), selaras dengan Akta Perlindungan Data Peribadi 2010.


Sepanjang masa urusan anda dengan kami, kami mungkin memproses data peribadi anda dan/atau data peribadi yang dipegang oleh anda untuk pelbagai tujuan, termasuk dan tidak terhad kepada, untuk tujuan pentadbiran, memberi perkhidmatan undang­undang dan perkhidmatan setiausaha korporat (“Perkhidmatan”) kepada anda, berkomunikasi dengan anda, memberi maklum balas terhadap segala pertanyaan dan komen anda, menjalankan pemeriksaan ketelitian sewajarnya, memberi maklumat kepada badan kawal selia dan pihak berkuasa kerajaan jikalau diperlukan untuk memenuhi kewajipan HHC dalam mematuhi undang-­undang dan peraturan.


Kami juga mungkin mengumpul dan memproses data peribadi tersebut untuk tujuan lain termasuk untuk memberi anda maklumat dan/atau isu­isu terkini tentang undang­-undang dan Perkhidmatan yang ditawarkan oleh kami dan/atau pejabat-­pejabat bersekutu dan gabungan kami, menghantar bahan-bahan seperti kad ucapan musim perayaan, surat berita, artikel, penulisan terhadap isu­-isu terkini, mengedar maklumat mengenai acara­-acara, persidangan-­persidangan, ceramah­-ceramah dan seminar­-seminar yang mungkin menarik minat anda, menghantar data peribadi anda sebagai rujukan kepada editor/penyelidik dalam penerbitan mengenai pemeringkatan firma­-firma guaman dan jurnal dan menghantar kepada bakal klien yang meminta rujukan terhadap Perkhidmatan kami yang dinyatakan dalam kenyataan kelayakan (“credential statements”), tender, hujahan serta tujuan­-tujuan lain yang diperlukan untuk mengendalikan dan mengekalkan amalan undang­-undang kami seperti yang dinyatakan dalam Polisi Privasi kami (secara kolektifnya dirujuk sebagai “Tujuan­-Tujuan”).


Kami tidak akan mendedahkan data peribadi yang diberikan oleh anda kepada:

(a) mana­-mana pihak ketiga tanpa kebenaran anda kecuali kepada pejabat­-pejabat bersekutu dan gabungan kami, pembekal perkhidmatan kami, mana­-mana penasihat profesional dan juruaudit, di dalam dan di luar Malaysia, jikalau perlu, yang memberikan perkhidmatan berkaitan dengan Perkhidmatan kami kepada anda atau seperti mana yang diarahkan oleh anda, badan kawal selia dan pihak berkuasa kerajaan;

(b) mana-­mana pihak yang berjanji untuk menyimpan data peribadi tersebut secara sulit; atau

(c) mana­-mana pihak seperti mana yang tertera dalam Polisi Privasi kami atau sekiranya diperlukan di bawah undang-undang.

 

Sesalinan Polisi Privasi kami boleh di dapati di sini.


Mengumpul dan menyimpan data peribadi yang diberikan oleh anda adalah satu perkara yang kami perlu lakukan. Sekiranya anda tidak memberikan data peribadi tersebut kepada kami, atau tidak bersetuju dengan Notis Privasi, kami tidak dapat memberikan Perkhidmatan secara efektif kepada anda.

 

Dengan melantik kami sebagai peguamcara dan peguambela anda, atau dengan memberikan data peribadi kepada kami, anda bersetuju untuk kami memproses data peribadi tersebut sepertimana yang tertera di Notis Privasi ini, dan anda mengesahkan bahawa semua data peribadi yang diberikan oleh anda adalah betul dan lengkap, dan anda mesti, dengan segera, mengemaskini data peribadi tersebut sekiranya terdapat apa­apa perubahan kepada data peribadi yang anda beri kepada kami.


Kami akan memastikan data peribadi yang diberikan oleh anda disimpan dengan selamat. Anda mempunyai hak untuk meminta akses kepada, mendapatkan satu salinan, mengemaskini atau memperbetulkan data peribadi tersebut yang diproses oleh kami. Anda juga mempunyai hak untuk meminta kami menghadkan pemprosesan dan penggunaan data peribadi tersebut. Walau bagaimanapun, kami mempunyai hak untuk bergantung kepada mana­-mana pengecualian undang-undang dalam mengumpul, mengguna dan mendedah data peribadi yang diberikan oleh anda.

 

Setiap permintaan atau pertanyaan bertulis anda perlu disampaikan ke alamat di bawah:


Partner, Personal Data Protection Division
Alamat : No. 89, Jalan Sarjana, Taman Connaught, 56000 Cheras, Kuala Lumpur, Malaysia.
No.Telefon : (+60)3­ 8408 1989
Alamat E­mel : general@haemelaw.com


Setakat mana yang anda telah memberikan (atau akan memberikan) data peribadi tentang ahli keluarga, pasangan, tanggungan anda dan/atau individu lain, anda mengesahkan bahawa anda telah menjelaskan kepada mereka bahawa data peribadi mereka akan didedahkan kepada, dan akan diproses oleh, kami dan anda menyatakan dan menjamin bahawa anda telah diberi kuasa untuk mendedahkan data peribadi mereka kepada kami dan anda telah mendapatkan persetujuan mereka berkenaan dengan pemprosesan (termasuk pendedahan dan pemindahan) data peribadi mereka sepertimana yang tertera dalam Notis Privasi ini.


Kami berhak untuk mengemaskini dan meminda Notis Privasi dan Polisi Privasi kami dari masa ke semasa. Sebarang perubahan atau pemindahan terhadap Notis Privasi dan Polisi Privasi akan dimaklumkan di laman web kami atau melalui cara lain yang bersesuaian.

 

Mengikut Seksyen 7(3) PDPA, Notis Privasi ini diterbitkan dalam Bahasa Inggeris dan Bahasa Malaysia, sekiranya terdapat sebarang ketidakselarasan atau percanggahan di antara versi Bahasa Inggeris dan Bahasa Malaysia, versi Bahasa Inggeris akan digunapakai.


Setakat Mei 2019

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now